Kari omáčka s quinoou vegan
Luxusní kari omáčka, kde dominuje chuť kokosového kari doprovázená limetkou. Je to i tvůj chuťový pohárek?
Tento recept je opět výživný a vhodný pro podporu nervové soustavy. Je to můj favorit, pokud chcete pozvat někoho na oběd a není třeba vegan.
Vyzkoušej tento recept a napiš mi do komentářů, jak ti zachutnal. A pokud si ho něčím vylepšil, tak budu také ráda za nějaký tvůj tip, protože jsem labužník s experimentátorskou duší! Budu se těšit 🙂
Vegan
Zdravé tuky
Výživné
Bílkoviny
Bez cukru
Bez lepku
Ingredience
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 3 lžičky kari
- olivový olej
- 250 g cizrny
- malá hrst kokosového mléka
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce čerstvé šťávy z limetky
- sůl a pepř dle chuti
- Quinoa černá
Postup
KROK 1
Cizrnu si na 12 hodinu dopředu namočíme nebo využijeme cizrnu v konzervě. Já však doporučuji si jí spíše udělat čerstvou. Quinoou si uvaříme dle návodu na obalu.
KROK 2
Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění přidáme nakrájenou papriku. A na chvíli osmahneme.
KROK 3
Přidáme 3 lžičky kari a na chvíli kari osmažíme. Aby se nám pěkně rozvoněla. Zalijeme 200 ml vodou a necháme povařit. Postupně zalíváme vodou, aby se nám nevyvařila.
KROK 4
Až bude paprika skoro měkká, pak přidáme cizrnu a vodu. Tak aby jsme měli omáčku a neměli tam jen cizrnu.
KROK 5
Na závěr zalijeme omáčku kokosovým mlékem. Po chvilce až se nám to začne zase vařit, přidáme 2 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžíce limetky. Kdo chce, může dát limetky ještě více, pokud má rád výraznou chuť limetky. Přidáme pepř.
KROK 6
Na úplný závěr dochutíme solí a pepřem. Popřípadě kari kořením. Záleží jaké kari koření máš. Některé jsou více intenzivní, některé méně.
POVÍDÁNÍ
Osobně cizrnu moc nemusím. Ale v tomto receptu jí dokonale snesu. Miluji z ní dělat humusy a dipy. Při klasickém vaření mi není po chuti. Ale tady je dokonalá. Zamilovala jsem si jí při vaření, ve kterém musí však hrát roli nějaké intenzivní koření, proto je kari omáčka ideální volbou. Tato luštěnina je velmi zdravá. Obsahuje vitamíny skupiny B, měď, zinek, fosfor, železo, vápník, hořčík a mangan. Pokud zažíváš ve svém období hodně stresu, toto jídlo je na toto období ideální volbou.
0 komentářů